Salomonsson Agency söker Head of Finance and Accounting

Salomonsson Agency representerar cirka 120 av Nordens mest erkända och bästsäljande författare och mest framstående manusförfattare och regissörer. Agenturen förvaltar klienternas rättigheter världen över och är Nordeuropas ledande litterära agentur. Inom koncernen och i nära kontakt med agenturen bedrivs även restaurangverksamhet samt musikbolag och music supervision. Agenturen har idag cirka 30 anställda och kontor på Götgatsbacken på Södermalm i Stockholm.

Om arbetet

Som Head of Finance and Accounting hos oss har du det övergripande ansvaret för koncernens ekonomifunktion. Du kommer självständigt att ansvara för och sköta redovisningen i alla koncernens bolag. Arbetet innebär att kunna hantera komplexa frågor kring redovisning och att hela tiden sträva efter att förbättra och utveckla ekonomifunktionens system, rutiner och processer och säkerställa att dessa alltid följer gällande regler och lagar.

Som Head of Finance and Accounting hos oss har du en central roll och rapporterar direkt till VD och styrelse.

Teamet på ekonomiavdelningen består, utöver dig, av två ekonomiassistenter, vilka i första hand sköter den löpande hanteringen av transaktioner, royalty och andra ekonomiska uppgifter rörande agenturens klienter. Ditt arbete innefattar att leda, supporta och ha det yttersta ansvaret också för denna del av ekonomifunktionen.

Arbetet innebär bland annat ansvar för och hantering av:

  • Löpande bokföring, månads- och årsbokslut och årsredovisning
  • Legal rapportering
  • Rapportering och analys av bolagens finansiella ställning och resultat till styrelse
  • Löneprocessen
  • Kontakt med bank och revisor
  • Fullständiga ansvaret och utförandet av musikbolagens ekonomiska transaktioner
  • Vara behjälplig i det dagliga ekonomiska arbetet rörande agenturens klienter, så som fakturering, betalning mm.
  • Bistå ekonomerna och i förekommande fall agenterna i andra sysslor på ekomomiavdelningen
  • Övriga uppgifter kopplade till den dagliga verksamheten

Om dig

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har minst 2-3 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du ska vara intresserad av att lära dig mer om det ekonomiska flödet kring rättigheter och allt vad det innebär i form av förskott och royalty. Att vara inläst på och ha en god förståelse för förlags-, manus- och filmrättighets- och musikavtal kommer att vara en förutsättning för att kunna utföra arbetet på ett säkert sätt. Det är därför meriterande, men inte ett krav, om du har erfarenhet inom något av dessa områden.

Som person är du ansvarstagande, självgående, noggrann och analytisk och stimuleras av ett högt arbetstempo. Du är driven och målinriktad och trivs i en kreativ och föränderlig miljö. Du kommunicerar effektivt och välformulerat i tal och skrift på både svenska och engelska samt innehar goda kunskaper i Excel och Word. Du får gärna ha hög social kompetens och ett stort intresse för litteratur, film, TV och musik.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten tillsätts så fort vi hittat rätt kandidat så skicka in din ansökan snarast möjligt. Skicka ansökan till jenny@salomonssonagency.com, så snart som möjligt. Märk ämnesraden ”Head of Finance and Accounting”.